B-tytöille voitto vahvasta Classicista

05.03.2011

Tiikereiden B-tytöt kävivät vierailulla Tampereella ja nappasivat pinnat Classicin nenän edestä niukalla voitolla

Classic - Tiikerit 3-4 (0-0, 1-1, 2-3)

Tiikerit lähtivät otteluun kolmella hyökkäyskentällisellä alusta asti hyvällä sykkeellä. Ensimmäinen vitonen mentiin selvästi Tiikereiden komennossa, eikä isäntäjoukkue Classic saanut aikaan tuona aikana yhtään kontrolloitua hyökkäystä. Tiikereiden hyvä syke jatkui, ja tytöt loivat muutaman hyvän maalipaikan, mutta verkkojen heiluminen sai odottaa.

b-tytt_sm-sarja_classic-tiikerit_5.3.11_097.jpgErän puolivälin jälkeen Classic tuli paremmin mukaan pelille. Molemmat joukkueet välttivät turhien riskien ottamista ja pelaaminen oli varsin tarkkaa. Tiikereillä oli erässä Classicia paremmat mahdollisuudet siirtyä johtoon, mutta maalihanat pysyivät tukossa. Itseasiassa reikäpallo saatiin kerran Classicin maaliin, mutta tuomari oli ehtinyt viheltää puoli sekuntia aikaisemmin. Classicin rikkeen jälkeistä hyötyä tuomari ei katsonut tarpeelliseksi ottaa huomioon, vaan vihelsi pelin poikki kesken vedon.

Ensimmäisen erän lopussa Tiikereille annettu jäähy antoi leimansa toisen erän alkulle. Tiikerit olivat pienessä paineessa jäähyn ajan ja muutaman vaihdon sen jälkeenkin, mutta takaiskuilta säästyttiin. Pikku hiljaa oma peli saatiin uomiinsa, ja Tiikeritytöt loivat muutaman tosi maukkaan maalipaikan. Tiikereiden iskiessä päätä seinään Classicin maalilla, Classic käytti paikkansa hyvin hyödykseen nopealla vastaiskulla. Kun samalla Tiikereiden merkkaukset olivat myöhässä, Classic löi pallon Hanna-Maria Varmon selän taakse (1-0).

Kolme minuuttia myöhemmin Tiikereiden oikea-aikainen karvaus puree Classic päädyssä. Aliisa Syrjänen pelasi pallon maalille, josta Tiia Heiskanen lusikoi sen verkon perille (1-1).

Päätös erän alku oli lievää Tiikereiden hallintaa. Noona Björkman latasi vaparin jälkitilanteesta yläputkeen, josta pallo kimposi pelattavaksi maalin eteen. Isa Björkell osui palloon, joka pomppasi kaaressa hämmentyneen Classicin maalivahdin yli maalin perukoille (1-2). Tiikereiden hyvä ote jatkui maalin jälkeen. Salla Ronkainen avasi pystyyn pakkien väliin juuri vaihdosta tulleelle Aliisa Syrjäselle, joka kipitti karkuun ja ohitti tarkalla takakulmaan suunnatulla vedolla vastustajan veskarin (1-3).

Classic ei kuitenkaan antautunut missään vaiheessa. Kaveri käänsi nopeasti pelin omalla puolustusalueella, ja antoi vapauttavan syötön vasempaan laitaan, josta Classicin pelaajan kanttiveto yllätti Hanniksen Tiikereiden maalissa (2-3). Tiikereillä oli mahdollisuus laittaa lopullinen niitti ottelulle ylivoimalla, jonka Classic kesti hienosti, kun Tiikereiltä ei tällä kertaa nähty teräviä ratkaisuja.

Salibandy on hieno laji, jossa pelaaminen kannattaa viime sekunteihin asti. Kesken Classicin hyökkäykseen lähdön Matilda Nikander riistää pallon, ja Noona Björkman sai sen lapaansa. Noona laittoi ranteet lukkoon ja veti voimalla Classicin pakin kautta pallon maalin yläkulmaan (2-4).

Moni taisi uskoa, että peli olisi jo tässä. Mutta Classic oli päättynyt taistella loppuun asti, mikä kannattikin. Vain neljä sekuntia ennen loppusummeria pallo oli Tiikereiden maalissa hyvän hyökkäyskuvion seurauksena (3-4). Jotenkin Classic onnistui luomaan vielä vetopaikan viimeisten sekuntien aikana Tiikereiden odottaessa loppusummeria. Onneksi veto suuntautui maalin ohi, ja pinnat matkasivat Vantaalle.

Ottelu oli viihdyttävää salibandyä molemmilta joukkueilta. Classic on hyvä joukkue, joka tulee tekemään puolivälierissä kiusaa kenelle tahansa. Tiikereiden pelissä alkaa pikku hiljaa näkymään se tarvittava syke enne pleijareita. Nytkin selvittiin ilman tiivistämistä koko ottelun. Erityisen ilahduttavaa oli nähdä vielä C-ikäisen Päivi Europaeuksen ja D-ikäisen Ella Sundströmin pysyvän erinomaisesti vauhdissa mukana.

Tiikerit pitävät edelleen piikkipaikkaa SM-sarjassa OLS:n hönkiessä niskaan. Päätöskierroksella Tiikeritytöt ottavat mittaa SB-Prosta, ja panoksena on edelleen runkosarjan ykköstila. Siitä taistellaan viikon päästä Nurmijärvellä.

Ottelun tilastot ja valokuvia kuva-albumissa sekä tyttösalibandyn galleriassa.

Valokuvat: Tuula Heino-Kyllönen

-JOK-

08.05.2024Pelaajahaku kauden 2024-2025 joukkueisiin käynnissä!
26.04.2024Yhteistyö Stadiumin, Fat Pipen ja adidaksen kanssa jatkuu!
26.02.2024Tiikerit varmisti paikan F-liigakarsintoihin!
03.02.2022Tiikerit nousi Suomen kärkikymppiin lisenssipelaajien määrissä!
17.09.2012AB-tytöille Tribal Cupista hopeaa
05.07.2012Joukkue kasassa kaudelle 2012-2013
16.04.2012Tiikerit B- ja C-tyttöjen avoimet harjoitukset to 19.4 alkaen
27.03.2012B-tytöt kesälomalle
24.03.2012Koovee kuritti B-tyttöjä, puolivälierän ratkaisua haetaan su klo 16:45 Tiikeri Areenalla
22.03.2012B-tytöt hakevat toista voittoa Kooveesta perjantaina Tampereelta
20.03.2012B-tytöille ensimmäinen kiinnitys puolivälierässä
18.03.2012B-tytöt aloittavat puolivälierät maanantaina klo 19.00 Tikkurilan Urheilutalolla